torstai 21. lokakuuta 2010

Ruokaa, juomaa ja rahaa

Tulee olemaan vaikeaa tottua taas arkisiin evaisiin naiden herkkujen jalkeen, mita taalla on saanut maistella. Voi olla vaikeaa myos mahtua entisiin vaatteisiin, mutta siita kannettakoon huolta tuonnempana.
Aluksi vaikutti silta, etta tulemme toimeen hotellin tuhdilla aamiaisella, jossa oli munia, papumuhennosta, makkaroita ja pekonia leipien, pullien ja ihanien hedelmasekoitusten seka jugurttien lisaksi. Mutta olemme syoneet myos kolmen ruokalajin herkkuillallisia, maistelleet kalaravintolassa hyvaa valkoista kalaa ja muualla lohen sukulaista, aamulla maidossa keitettya savukalaa. Pihviateriasta emme ihan seuraavaan aamiaiseen mennessa toenneet, silla lihaa oli todella paljon ja se oli hyvaa. Ateria loppui vasta kymmenen tienoilla.
Parilla viininmaistelukierroksella olemme kayneet ja vaellus tammitynnyreiden tayttamissa halleissa vuosikymmenia kypsyvien viinien keskella oli - no - ennenkokematonta. Oppaanamme oli harmaatukkainen, arvokas herra kiiltonahkakengissaan. Han oli asunut aikoinaan Leningradissa ja tiesi suomalaisten maineen siella. Viinin maistelu on kuitenkin eri juttu kuin vodkan nauttiminen ja huolimatta brandytilkasta minakin selvisin kierroksesta.
Toki syominen maksaa, varsinkin kolmen ruokalajin illallinen. Kolmellasadalla randilla eli noin 30 eurolla saa kuitenkin vatsansa tayteen hyvaa kalaa ja viela pullollisen hyvaa viinia palan painikkeeksi.
Bloggaaminen on ollut vaikeaa, kun maaseudulla ei ollut siihen aikaa eika juuri mahdollisuuksia. Olemme taas Cape Townissa ja taalla loytyy kahviloita ja yhteyksia kohtuuhinnalla.
Upeasta retkesta viinitiloille ehka myohemmin.

Ei kommentteja: